Ingredienser
- 1,5 liter kremfløte
- 900 gr sukker
- 2 vaniljestenger (frøene)
- 10 hele egg
- 220 gr sukker
- 6 ts vaniljesukker
- 2,5 dl Cognac
- 6 dl Vodka/sprit 38%
Fremgangsmåte
Kok
opp fløte, 900 gr sukker og frø fra vaniljestengene. La så dette
avkjøles.
Visp
egg, 220 gr sukker og vaniljesukker til eggedosis. Blandes lett med
den avkjølte fløten. Du trenger ikke vente til fløten er helt
avkjølt, men da må den tilsettes eggedosisen i en tynn stråle
samtidig som det røres veldig godt.
Rør
til slutt inn cognac og sprit. Dette også i en tynn stråle – mao
forsiktig..
Eggelikøren
lages minst en uke i forveien, og den er holdbar veldig lenge.
Ovenfornevnte
mengde får først plass i 4 stk 1 1/2 liters flasker. Jeg bruker
store brusflasker. Mens flaskene står i kjøleskapet og godgjør
seg, snu dem på hodet et par ganger om dagen. Når luften fra
eggedosisen forsvinner, minsker også mengden i flaskene. Etter ca 4
dager sitter man igjen med ca 2,5 fulle flasker eggelikør = litt
over 3 liter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar