mandag 17. januar 2022

Grateng med squash, purre og feta

 

  • INGREDIENSER - 4 pers
  • 2 stk squash
  • 1 stk purreløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • olivenolje
  • 2 stk egg, mellomstore eller 1 stort egg
  • 200 g fetaost
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 150 g revet ost, mozzarella
  • 1 dl brødsmuler, sprøstekte
  • salt og kvernet pepper
Kaperstopping
  • 2 ss kapers, hakket
  • 4 stk Marinerte artisjokker, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • friske urter, hakket persille og/eller gressløk

HOW TO
  • Rens og skjær purren i tynne skiver og finhakk eller finsnitt hvitløken.

  • Varm en god klunk olje i stekepannen (bruk en panne som er cirka 22 cm i diameter). Fres purren myk og gyllen over middels høy varme, tilsett hvitløk underveis.

  • Klem væsken godt ut av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenklede og klem/press ut væsken. Ha squashen tilbake i bollen og tilsett purre, egg, smuldret feta, chili og sitronskall. Krydre lett med salt og pepper.

  • Hell blandingen over i pannen med purre. Vend squashskivene med litt olivenolje, salt og pepper. Fordel skivene på toppen og dryss over mozzarella. Bak gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter.

  • Bland sammen alle ingrediensene til kaperstoppingen. Dryss over kaperstopping og sprøstekte brødsmuler før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar