- INGREDIENSER - 4 pers
- 2 stk squash
- 1 stk purreløk
- 2 stk hvitløksfedd
- olivenolje
- 2 stk egg, mellomstore eller 1 stort egg
- 200 g fetaost
- 1 ts tørket chili, knust
- 1 ss sitronskall, revet
- 150 g revet ost, mozzarella
- 1 dl brødsmuler, sprøstekte
- salt og kvernet pepper
Kaperstopping
- 2 ss kapers, hakket
- 4 stk Marinerte artisjokker, hakket
- 2 ss olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- friske urter, hakket persille og/eller gressløk
HOW TO
- Rens og skjær purren i tynne skiver og finhakk eller finsnitt hvitløken.
- Varm en god klunk olje i stekepannen (bruk en panne som er cirka 22 cm i diameter). Fres purren myk og gyllen over middels høy varme, tilsett hvitløk underveis.
- Klem væsken godt ut av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenklede og klem/press ut væsken. Ha squashen tilbake i bollen og tilsett purre, egg, smuldret feta, chili og sitronskall. Krydre lett med salt og pepper.
- Hell blandingen over i pannen med purre. Vend squashskivene med litt olivenolje, salt og pepper. Fordel skivene på toppen og dryss over mozzarella. Bak gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til kaperstoppingen. Dryss over kaperstopping og sprøstekte brødsmuler før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar