torsdag 3. februar 2022

Kladdkake melke-, sukker- og glutenfri

 

Kladdkake (melkefri, glutenfri, sukkerfri)

 Matrett Kaker, desserter & snacks
 Forberedelse 10 minutter
 Koke/steketid 14 minutter
 Porsjoner 24 cm springform

Ingredienser

  • 4 egg
  • 150 gr dadler
  • 4 ss extra virgin olivenolje + til smøring av formen
  • 4 ss akasiehonning valgfritt for ekstra sødme
  • 2 ts vaniljeekstrakt evt vaniljeessens
  • 100 gr mandelmel
  • 50 gr kakao + til dryss
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts havsalt evt himalayasalt

Instruksjoner

  • Stekeovnen forvarmes til 175 grader
  • Legg bakepapir på bunnen av formen, og sett ringen på. Innsiden av ringen pensles med extra virgin olivenolje. Jeg smører for sikkerhets skyld på bakepapiret også, så vil det løsne ekstra lett fra kaken når den er ferdig stekt.
  • Egg, dadler, extra virgin olivenolje, eventuelt akasiehonning, og vaniljeekstrakt kjøres sammen i en blender til en jevn og lys masse
  • I en bakebolle blandes mandelmel, kakao, bakepulver og salt. Tilsett eggemiksen, bruk gjerne slikkepott så får du med alt. Bland godt sammen til en jevn kakerøre.
  • Hell røren i kakeformen, og stek i ca 13-15 minutter. Kaken skal være litt fuktig inni, uten å være helt “rå”. 
  • La kaken avkjøles i formen, skjær eventuelt med en kniv langs kanten så den løsner fra formen. 
  • Før servering drysses et lag kakao på toppen. Bruk en sikt, og 1-2 ts kakao, og dryss jevnt over kaken.

Notater

Kaken kan fint fryses ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar