søndag 28. april 2024

Sting-kaken

 

Stings sjokoladekake

Kakebunn:

Fire store romtempererte egg

175 gram sukker

135 gram margarin

En halv plate Freia selskapssjokolade

135 gram mel

En teskje bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin, ha i sjokoladen. Rør inn mel og bakepulver med en sleiv til slutt. Ha i 26 cm stor form. Stek på 175 grader på nest nederste rille i omtrent 40 minutter. Del i tre, og ha i krem.

Krem:

Fire egg

250 gram sukker

1,5 desiliter fløte

En plate Freia selskapssjokolade

250 gram meierismør

Gi egg, sukker og fløte et oppkok under omrøring. Ta av platen, og rør i sjokolade og smør til den blir blank. Sett kjølig, pisk opp dagen etter, og fyll kakebunnen med kremen. La den stå i minst en dag før servering.

På Sting var kaken glatt, med litt strøssel på. Her har Vigdis dekorert den. – Har man bær, blir det fint uansett, sier hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar