søndag 5. mars 2017

Olienbollen (Jan Willem)

  • 500 gram siktet mel
  • 1 ts salt
    11 gram tør gjær (en liten pose)
  • 0.45 liter helmelk
  • 1 ts sukker
  • 2 egg 
  • 100 gr rosiner 
  • Melis 
  • 2 liter frityrolje

Hiv mel, salt og sukker i en stor skål og bland. Legg rosinene i varmt vann 5 eller 10 minutter. Varm opp melken til 40 grad. Rør melk og egg med mel osv. godt slik du har ingen klumper. Til slutt rør rosinene gjennom .

La skålen stå på en varm sted uten trekk, avdekket med tallerk eller en våte tørkle i en time. Ikke løft tallerk og snik se!! Ikke rør deigen etter du har satt den vekk!!

Varm opp olje i en kasserolle til 160 grad (slik at oljen akkurat ikke røyke). Har en kopp tilgjengelig med kalt olje. Dyp to spiseskjeer i kalle olje og bruk de til ta deigen fra skålen og la det skli i oljen. Stekk oliebollen opp til de er gullbrun... Ta ut, la de ligge en stund på kjøkkenpapir..... Legg i en fine skål, melis på etc...

Bon appetitt – håper det smaker – eet smakelijk – enjoy !!


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar