- 3 eggehviter
- 3 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 150 gr salte peanøtter
- 60 gr salte Ritz-kjeks (20 stk)
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Rits kjeks i en foodprosessor og kjør til blandingen er finhakket, eller - gjør som meg - ha dem i en pose og knus dem med en hammer..hehe.. Vend kjeks- og peanøttblandingen inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Ha deigen i en rund kakeform (22cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem
- 50 gr smør
- 5 ss sukker
- 100 gr lys kokesjokolade
- 3 eggeplommer
Pynt
- 3 dl kremfløte
- 30 gr peanøtter
- 30 gr lys kokesjokolade
Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen.. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar