onsdag 8. mars 2017

Snickerskake (Det søte liv)

Bunn
  • 3 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 150 gr salte peanøtter
  • 60 gr salte Ritz-kjeks (20 stk)

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Rits kjeks i en foodprosessor og kjør til blandingen er finhakket, eller - gjør som meg - ha dem i en pose og knus dem med en hammer..hehe.. Vend kjeks- og peanøttblandingen inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en rund kakeform (22cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem
  • 50 gr smør
  • 5 ss sukker
  • 100 gr lys kokesjokolade
  • 3 eggeplommer
Smelt smøret i en gryte. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på lav varme. Ta kjelen av platen. pisk inn eggeplommene, en om gangen. Bruk stålvisp! Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.

Pynt
  • 3 dl kremfløte
  • 30 gr peanøtter
  • 30 gr lys kokesjokolade

Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen.. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar