onsdag 8. mars 2017

Jordbærmoussekake på sjokoladebunn (Det søte liv)

  • 2 egg
  • 50 gr sukker
  • 50 gr hvetemeil
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss kakao

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland melet med bakepulver og kakao og ha i. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Ta så ut kaken og dra av bakepapiret i bunn. Sett kakebunnen tilbake i formen.


Jordbærmousse
  • 700 gr jordbær
  • 2 pk jordbærgelepulver
  • 5 dl kremfløte

Ha jordbærene i en kjele. Bruker du frosne bær tiner du dem først. Varm opp jordbærmosen og la den småkoke i noen minutter så væsken koker bort noe. Ta kjelen av platen og tilsett jorbærgelepulveret. Rør til pulveret løser seg helt opp. Avkjøl blandingen så den er romtemperert (men fortsatt flytende).

Pisk imens kremfløten til tykk krem. end den avkjølte jordbærblandingen inn i kremen, litt om gangen. Visk godt med en stålvisp til slutt så alle kremklumpene fjernes. ha jordbærmoussen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen kaldt i 5-6 timer eller over natten, så jordbærmoussen stivner

Løsne så kaken forsiktig fra formen og flytt over på fat. Skjær gjerne langs kanten før formen tas av. Pynt med melkesjokoladehjerter og jordbær.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar