søndag 26. august 2018

Safarikake på glass med sjokolade

Tilberedningstid: 30min
 
Ønsker du å lage en kjempeenkel dessertkake, så får du et supert tips her. Safarikake er en veldig populær oppskrift. Desserten består av knuste sjokoladekjeks som legges lagvis med ostekrem og bær. Kremen lages uten gelatin og blir ikke stiv, derfor kalles denne oppskriften også ofte for “flytende ostekake".
Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig sjokoladekrem. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter.
Jeg har laget safarikaken som porsjonskaker rett i dessertglass, som gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut. Men du kan også bruke en stor serveringsskål som man kan forsyne seg fra.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Slik gjør du


  1. 1. Grovhakk sjokoladekjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålene.

    2. Bland smeltet melkesjokolade med kremost. Pisk sjokoladekremosten med melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i sjokoladekremen. 

  2. 3. Ha et godt lag av den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene. Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen. Ha på flere bær og dryss over kjekssmuler. Topp med enda mer bær og dryss over melis rett før servering. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar