onsdag 29. januar 2020

Bønnegryte med karri og kylling

Bønnegryte med karri
  • 2 små eller 1 stort kyllingbryst
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 eple
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ts karri
  • 1 ½ ts paprikapulver
  • ½ ts sukker

Skjær kyllingen i terninger og legg den til side.

Grovhakk løk og hvitløk. Skrell eple og del det i terninger. Varm olje i en gryte og fres løken myk og blank. Dryss over karri og paprikapulver og rør om. Tilsett epleterninger, soyasaus, tomatpuré, hvitløk og hermetiske tomater. Rør lett sammen og kok opp. Legg på lokk og la tomatsausen småkoke i 10 minutter.

Ha i kyllingbitene og la gryta småkoke ytterligere 5 minutter. 

Skyll bønnene og kikertene godt i kaldt vann og ha de over i gryta. Smak til med krydder og litt sukker. 

Serveres varm, gjerne med litt grovt brød ved siden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar