mandag 29. juni 2020

Himmelsk marengskake (godt.no)


Kakebunn
3 stk eggeplomme  
1 stk egg  
80 g sukker  
2 ss hvetemel  
1 ts bakepulver  
 
Marengsbunn
3 stk eggehvite  
180 g brunt sukker  
50 g kokesjokolade  
50 g peanøtter  
 
Sjokoladekrem
75 g smør  
100 g kokesjokolade  
100 g melis  
2 stk eggeplomme  

Kremfyll
3 dl kremfløte  


Hvordan gjør jeg

Pisk eggeplommer og det hele egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 20-25 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Til marengsbunnen piskes eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter. Ta kaken ut av ovnen og dryss straks hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Visp deretter inn eggeplommene. Himmelsk marengskake

Montering: Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket fløtekrem. Legg marengsbunnen på toppen.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar