fredag 10. juli 2020

Skinke og chevre-ruller med fiken og bringebærvinaigrette

Ruller

12 skiver god spekeskinke
150 gr god chevre i staver
4 ss pinjekjerner
5 ferske fiken i båter
Småbladsalat

Vinaigrette/dressing

3 ss bringebæreddik
2 ss god olivenolje
1-2 ts honning
Smak til med salt og pepper

Legg skinkeskivene utover arbeidsbordet, og behold gjerne de små plastarkene under, hvis de ligger mellom skinkeskivene du benytter. Skjær osten i 12 «staver» og legg en ostebit på hver skinkeskive. Rull skinken rundt osten og legg rullen med skjøten ned på et smurt ildfast fat.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 8 minutter, til osten begynner å smelte. Tilsett pinjekjernene etter ca. 5 minutter steketid og la dem steke med de siste minuttene. Pass på, for pinjekjerner blir fort brent!

Rør sammen eddik og olje, og smak til med honning, salt og pepper. Vend ca. halvparten av dressingen inn i salaten og fordel salaten på 6 tallerkener eller på et stort serveringsfat. Fordel deretter fikenbåtene og skinkerullene oppå, og dryss pinjekjernene over. Drypp resten av dressingen over retten, og server straks.

Serveres med godt brød og gjerne sammen med et glass god vin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar