tirsdag 15. september 2020

Myk gresskarkake med nutella

Ca 200 gr revet gresskar

2 egg

2 dl sukker

2 dl. hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ss kanel

1 ss kardemomme

1/2 ss ferskrevet ingefær

1 klype salt

3/4 dl olivenolje

 

Topping

2 dl valgfri sjokoladekrem, eks Nutella

Gresskarkjerner

 

Sett ovnen på 150 grader, gjerne varmluft. Skrell gresskaret, riv det godt og klem ut vannet

Legg alle ingrediensene til kaken i en stor bolle og bland godt. Hell deigen i en bakepapirkledd form, ca 10x30 cm (eller en liten rund form).

Stek kaken midt i ovnen i 40-45 min. Fordel sjokoladekremen over kaken mens den fortsatt er varm og strø på gresskarkjerner.

Avkjøl kaken helt og skjær kaken i biter. Uten topping holder kaken seg 4-5 dager i romtemperatur, og med topping ca. 1 uke i kjøleskapet. Kaken kan fryses.

Nutelladekket på toppen stivner om man setter kaken i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar