Ca 200 gr revet gresskar
2 egg
2 dl sukker
2 dl. hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ss kanel
1 ss kardemomme
1/2 ss ferskrevet ingefær
1 klype salt
3/4 dl olivenolje
Topping
2 dl valgfri sjokoladekrem, eks Nutella
Gresskarkjerner
Sett ovnen på 150 grader, gjerne varmluft. Skrell gresskaret, riv det godt og klem ut vannet
Legg alle ingrediensene til kaken i en stor bolle og bland godt. Hell deigen i en bakepapirkledd form, ca 10x30 cm (eller en liten rund form).
Stek kaken midt i ovnen i 40-45 min. Fordel sjokoladekremen over kaken mens den fortsatt er varm og strø på gresskarkjerner.
Avkjøl kaken helt og skjær kaken i biter. Uten topping holder kaken seg 4-5 dager i romtemperatur, og med topping ca. 1 uke i kjøleskapet. Kaken kan fryses.
Nutelladekket på toppen stivner om man setter kaken i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar