tirsdag 15. september 2020

Syltet gresskar

1 kg gresskar

4 dl eddik

750 gram sukker

40 gram fersk ingefær

 

Vask gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær i båter og skrell disse.

Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.

Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.

Fyll gresskarterningene på varme glass eller i krukker.

Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Avkjøl og sett på lokk.

Hell fra laken etter en uke og kok den opp igjen. Ta så ut ingefæren og hell laken tilbake over gresskaret. Avkjøl og sett på lokk.

Oppbevar syltet gresskar mørkt og kjølig.

Tips: Syltet gresskar passer utmerket til alle typer kjøtt, eller hva med å prøve det på ostebordet.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar