1 kg hvetemel
1/2 l H-melk
150 g sukker
1 ts salt1 ts kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger
300 g rosiner
100 g sukat
1 egg til pensling
Legg rosinene i varmt vann en halv time før de blandes i deigen.
Ha alle ingrediensene i eltebollen, unntatt smør, rosiner og sukat.
Elt 15 minutter på sakte fart til deigen slipper bollen.
Tilsett smør i terninger.
Elt deigen til den slipper kanten på bollen og alt smøret er eltet godt inn.
Sil vannet av rosinene, og strø litt hvetemel over før de has deigen.
Elt forsiktig inn sammen med sukat, slik at de ikke blir most.
Form
julekakene i ønsket størrelse, cirka 10/15 centimeter i diameter. Sett
på stekebrett med bakepapir, trykk litt ned på toppen, dekk til med plastfolie og la dem heve til cirka dobbelt størrelse. Pensle hele kaken med sammenpisket egg.
Skjær
et snitt rundt julekaka for få kontroll på hvor det sprekker under
steking, og et snitt på toppen, gjerne et hjerte, julestjerne eller
lignende.
Stek julekakene på 180 grader i cirka 20/30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar