Ingredienser:
- 3-4 plater butterdeig
- 10 aromasopp
- 1 stor gulrot
- 1 boks røde linser (hermetiske)
- 200 g nøtter uten salt, gjerne cashew og hassel
- 2 ss potetmel
- 1/2 dl havregryn
- Matolje
- 2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
- 1/2 ts røkt paprikapulver
- En neve revet ost
- Frø og havsalt til pynt
Denne er vegetarisk, men kan fint lages med vegansk alternativ til butterdeig og ost.
Fremgangsmåte:
Ta butterdeigen ut av frysen og tin den et par timer.
Forvarm ovnen til 180ºC.
Kutt soppen i biter og stek den i litt olje til den er myk. Ha på litt salt og pepper. Legg til side halvparten av soppen. Rasp gulroten. Skyll linsene i friskt vann. Grovhakk nøttene, og legg til side en neve nøtter til senere.
I en bolle blander du linser, potetmel, havregryn, hakkede nøtter, 2 ss matolje, sitronsaft og halvparten av den stekte soppen. Kjør det til en farse med stavmikser.
Bruk en sleiv til å blande inn resten av soppen, raspet gulrot, revet ost og de siste grovhakkede nøttene. Rør inn cirka 1/2 ts pepper, 1 ts salt og 1/2 ts røkt paprikapulver. Bruk eventuelt 1 ts vanlig paprikapulver.
Kjevle ut butterdeigen litt, og sett sammen platene til én større leiv. Fyll den med nøttefarsen i midten, og pakk den inn så det får en slags brødfasong. Den blir finest hvis du flipper den rundt, slik at “skjøten” i butterdeigen kommer på undersiden. Legg nøttesteken på et stekebrett dekket av bakepapir. Dryss over litt havsalt og frø.
Nøttesteken stekes på 180ºC i cirka 40 minutter.
Du kan gjerne lage nøttestek på forhånd og fryse den i skiver. Stek skivene med litt olje i stekepanne før servering eller dem varm i stekeovn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar