torsdag 23. desember 2021

Innbakt nøttestek


 

Ingredienser:

  • 3-4 plater butterdeig
  • 10 aromasopp
  • 1 stor gulrot
  • 1 boks røde linser (hermetiske)
  • 200 g nøtter uten salt, gjerne cashew og hassel
  • 2 ss potetmel
  • 1/2 dl havregryn
  • Matolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 1/2 ts røkt paprikapulver
  • En neve revet ost
  • Frø og havsalt til pynt

Denne er vegetarisk, men kan fint lages med vegansk alternativ til butterdeig og ost.

Fremgangsmåte:

Ta butterdeigen ut av frysen og tin den et par timer.

Forvarm ovnen til 180ºC.

Kutt soppen i biter og stek den i litt olje til den er myk. Ha på litt salt og pepper. Legg til side halvparten av soppen. Rasp gulroten. Skyll linsene i friskt vann. Grovhakk nøttene, og legg til side en neve nøtter til senere.

I en bolle blander du linser, potetmel, havregryn, hakkede nøtter, 2 ss matolje, sitronsaft og halvparten av den stekte soppen. Kjør det til en farse med stavmikser.

Bruk en sleiv til å blande inn resten av soppen, raspet gulrot, revet ost og de siste grovhakkede nøttene. Rør inn cirka 1/2 ts pepper, 1 ts salt og 1/2 ts røkt paprikapulver. Bruk eventuelt 1 ts vanlig paprikapulver.

Kjevle ut butterdeigen litt, og sett sammen platene til én større leiv. Fyll den med nøttefarsen i midten, og pakk den inn så det får en slags brødfasong. Den blir finest hvis du flipper den rundt, slik at “skjøten” i butterdeigen kommer på undersiden. Legg nøttesteken på et stekebrett dekket av bakepapir. Dryss over litt havsalt og frø.

Nøttesteken stekes på 180ºC i cirka 40 minutter.

Du kan gjerne lage nøttestek på forhånd og fryse den i skiver. Stek skivene med litt olje i stekepanne før servering eller dem varm i stekeovn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar