onsdag 11. mai 2022

Lakriskuler

Ingredienser

Lakriskuler/lakrisdadler

2 dl nøtter (bløtlagte) eks. valnøtter+mandler

8 store, myke dadler (fjern steinen)

1.5 ss lakrispulver (2 ts Ceylonkanel eller kakao kan brukes om du ikke har lakrispulver)


 

 *******

1.

Bløtlegg nøttene i ca. 1 time.

2.

Ha alle ingrediensene (bortsett fra litt lakrispulver til å rulle kulene i) i foodprosessoren.

3.

Kjør til nøttene er grovknust og du har fått en jevn deig. Ikke kjør dem for lenge så de blir most, men beholder en krunsj i seg med litt nøttebiter når du spiser dem.

4.

Trill kuler av massen.

5.

Strø litt lakrispulver utover et matpapir og trill dem i til slutt.

6.

Kulene er best når de spises samme dag, men kan oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet i flere dager om du vil.

TIPS: Hvis du ikke tåler nøtter kan du bruke frø du tåler, eks. pinjekjerner og gresskarkjerner, eller du kan bare bruke dadler alene. Jeg delte dadler i to, fjernet steinen og strødde lakrispulver på. Det ble veldig godt, men øker nok blodsukkeret mer enn hva jeg ønsker meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar