mandag 17. oktober 2022

Kyllingfrikasse

 

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 stk. løk
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 10 dl vann

Frikassésaus:

  • 4 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 10 dl kraft fra koking
  • 1 dl matfløte
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 4 ss sitronsaft
  1. Skjær kyllingfilet i biter på ca 3x3 cm. Skjær løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.
  2. Kok grønnsakene i vann til de er knapt møre, ca. 4-5 minutter.
  3. Ta ut grønnsakene og legg i kyllingbitene. La dem trekke rett under kokepunktet i ca. 5 minutter. Ta ut kjøttet og løs opp hønsebuljongen i kraften.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med halvparten av buljongen og visp godt for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Tilsett resten av buljongen og fløte. Kok opp og la sausen koke et par minutter. 
  5. Tilsett kyllingbiter og grønnsaker og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. 

Server rykende varm med kokte poteter. Topp gjerne med et dryss hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar