søndag 25. desember 2022

Karamellpudding

 

  • 2 dl sukker til karamell
  • 6 dl melk (helmelk)
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
  • 1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker

 

  1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg.

  2. Hell i karamellen, og vend litt på formen så det dekker hele bunnen. Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glaserer formen. Karamellen har svært høy temperatur, ca. 170 °C.

  3. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.

  4. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.

  5. Visp eggene sammen i en bolle og spe med melkeblandingen.

  6. Sil blandingen over i formen.

  7. Sett formen i en langpanne og hell kokende vann i pannen til 1/3 opp på formen. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv.

  8. Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktet skje til å kjenne etter om karamellpuddingen er ferdig. Den skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.

Server gjerne med karamellsaus og pisket kremfløte.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar