onsdag 21. desember 2022

Biscotti med appelsin og sjokolade (Trines)

 

200 g mandler
3 eggeplommer
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter , stivpisket
1 klype salt
75 g mørk sjokolade , hakket
50 g kandisert appelsinskall
350-375 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Rist mandlene forsiktig i en tørr stekepanne. Sett dem til avkjøling og hakk dem deretter grovt. Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Skill eggene. Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser eller lignende, til du har en kremete blanding. Ha eggehvitene i en annen bolle og visp dem stive sammen med saltet. Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i eggeblandingen, litt av gangen. Tilsett mandler, sjokolade (bruk gjerne sjokoladeknapper) og kandiserte appelsinskall, og rør sammen. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og rør mesteparten forsiktig inn i blandingen. Bruk gjerne en melsikt, slik at du unngår klumper i deigen. Juster eventuelt med resten av melblandingen til du har en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser på 25-30 cm. Legg dem deretter på et bakepapirkledd bakebrett og form emnene slik at de blir ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede.

Stek biscottipølsene midt i ovnen i 25-35 minutter, til de er gjennomstekte. Pass på mot slutten, slik at de ikke blir brent. Ta dem umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca. 1 cm brede skiver litt på skrå og la dem avkjøles på en bakerist. (Dersom de ikke blir sprø helt gjennom kan du ettersteke dem noen minutter, men det er som regel ikke nødvendig.) Oppbevar de avkjølte biscottiene i tett boks eller på glass.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar