lørdag 1. april 2023

Gul kake

 Godt

Suksessterte 


  • 5 eggehviter
  • 250 g sukker, finkornet
  • 250 g mandler, malte

Gul krem

  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl fløte
  • 125 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 150 g meierismør, romtemperert

Til pynt

  • pistasjnøtter, karamelliserte eller andre nøtter
  • Røde syreblader, Kan sløyfes
  • nøtter, f. eks. karamelliserte pistasjnøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

Varm ovnen til 180 grader.
Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte kakeringer.
Smør ringene og sett dem rett på en silikonmatte eller stekebrett med bakepapir.
Stek mandelbunnene ved 180 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl.

Gul krem

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Du skal se et par store bobler.
Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp inn smøret, litt etter litt, når eggekremen har fått romtemperatur. Kremen kan oppbevares i kjøleskapet frem til montering av kaken.
Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen imellom. Fordel resten av kremen over og rundt på kantene.
Pynt kaken om ønskelig med hakkede karamelliserte nøtter. Den kan også pyntes med røde syreblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar