onsdag 19. april 2023

Kjøttdeigpai (Matprat)

 

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 bunt vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør eller olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket basilikum
  • 12 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 dl melk
  • 2 stk. egg
  • 2 ss revet hvitost

Paideig: Link

  1. Rens og hakk vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og basilikum.
  2. Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
  3. Stek paien på nederste rille til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar