mandag 6. mars 2017

Ahi tunfisk med mango salsa (gulfinne-tunfisk)

Grassat godt, om man får tak i ahi tunfiskbiffer!

  • 2 tbsp olivenolje
  • 2 tbsp limejuice
  • 2 hvitløkbåter, hakket
  • 4 tunfiskbiffer

  • 1 mango, oppskåret i biter
  • 1/4 rød paprika, småhakket
  • 1/2 løk, småhakket
  • 1 rødløk, småhakket
  • 2 tbsp koriander, småhakket
  • 1 jalapeno, fjern frø, småhakket
  • 2 tbsp limejuice
  • 1 1/2 tbsp olivenolje

  • 2 tbsp paprikapulver
  • 1 tbsp cayennepepper
  • 1 tbsp løkpulver
  • 2 tsp salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts tørket thyme
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 tbsp hvitløkspulver

4 tbsp olivenolje


  1. Ha olivenolje, limejuice og hakket hvitløk i en bolle. Dekk tunfiskbiffene med blandingen. Legg biffene i en lufttett boks i kjøleskapet i 3 timer.
  2. Bland mango, rød paprika, løk, rødløk, koriander og japapeno i en bolle og rør om. Tilsett limejuice og 1 1/2 ts olivenolje, rør om. Settes i kjøleskapet for 1 time.
  3. Bland sammen krydderne i en bolle. Fjern tunfiskbiffene fra kjøleskapet, skyll dem forsiktig i vann og dypp hver side av tunfiskbiffene i krydderblandingen.
  4. Varm opp 2 tbsp olivenolje i en steikepanne over medium varme. Legg tunfiskbiffene forsiktig ned i oljen. Steik dem 3 minutter på en side. Legg dem til sides på en tallerken. Ha i 2 nye tbsp olivenolje og varm dette opp til medium varme igjen. Steik den andre siden av tunfiskbiffene i 3 minutter. Fjern dem så umiddelbart fra steikepanne.
  5. Legg mangosalsa på serveringstallerker, legg så tunfiskbiffene oppå salsaen og server umiddelbart.

.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar