- 2 bokser kokosmelk
- 4 store kyllingfileter i terninger
- Eggnudler (små)
- Eggnudler (større)
- Chilipepper
- 4 tbsp fiskesaus
- 1 tbsp salt
- 1 tbsp palmesukker
- 3 tbsp Rød karrypasta
- 2 tbsp gult karrypulver
- Ca 2 cm med frisk ingefær
- Mos rød karripasta og revet ingefær sammen. Bland 1 boks kokosnøttmelk og pastaen sammen i en stor gryte og småkok ca 5 minutter til det begynner å bli en oljete overflate. Bland inn oppskårne kyllingfileter og rør rundt.
- Tilsett så fiskesaus, salt, den andre boksen med kokosmelk og 3 kokosnøttbokser med vann.
- La dette små"koke" på lav temperatur, men ikke boblekoke, i ca 5 minutter. Tilsett så sukker. Bland gult karrypulver med litt vann i en bolle og hell det i blandingen.
- La gryta fortsette å små"koke" på lav varme mens du går over til å lage nudlene. Smak til at retten er søt eller salt nok etter behov.
- La karry'en småputre i ca 30 minutter. Jo lenger det småkoker, desto mørere og mer smakfullt blir kyllingkjøttet.
Tilbered chillipepperen
Bruk en liten panne og hell i littegranne olje. Varm opp oljen og ta pannen av plata. Ha i tørket chilipepper og rør denne kjapt inn i oljen. Ikke brenn chilipepperen! Ha dette over i en separat bolle for senere.
Tilbered frityrstekte nudler
Ha nok olje i gryta til å dekke nudlene du skal bruke. Du kan steke nudlene i flere omganger! Før du har nudlene i gryta, del dem opp og rist av så mye pulver du klarer fra eggnudlene.
Frityrstek dem i gryta, og ha en klype til å ta dem ut og inn med. Husk å snu nudlene i gryta. De frityrstekes veldig fort, så følg med!
Når nudlene er ferdig frityrstekt, sett dem tilside.
Tilbered kokte nudler
Kok de andre nudlene etter pakken. Ca 2 minutter. Rør hele tiden så de ikke klistrer seg sammen. Ha dem så over ei en bolle med kaldt vann for å avkjøle dem og hell dem så over i en rist for å få av vannet.
Ha kokte nudler på tallerken, hell over kyllingene, ha over de frityrstekte nudlene. Voila :-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar