mandag 6. mars 2017

Kokos-is

  • 5 dl kokosmelk
  • 125 gr sukker
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts gelatinpulver
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • 1 lettpisket eggehvite


Hell kokosmelk, sukker og salt i en gryte. Dryss over  gelatinpulveret og rør om. Kokes langsomt opp unde romrøring til sukker og glatin er oppløst. Når kremen begynner å koke, ta den hurtig av komfyren og sett den til avkjøling.

Rør kremfløte og den lettpiskede eggehviten inn i kremen etter den er avkjølt. Hell kremen i en kakeform og frys den. Når kremen er nesten stivfrossen, ha den oppi foodprosessoren og kjør den til en jevn masse. Kan også bruke en kraftig håndvisper. Ha isen over i en boks og frys den igjen til den skal serveres.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar