mandag 6. mars 2017

Oksehalesuppe

  • 1 kg oksehale
  • 2 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 5 båter hakket hvitløk
  • 3 stk rød chili med frø, hakket
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 1 1/2 ss sukker
  • 1 stk stilk knust sitrongress
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 1/2 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 20 gr frisk ingefær revet
  • 1 stk grønn squash i strimler
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 2 ss hakket frisk koriander

Varm oljen i en stekepanne eller gryte og brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beina.
Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften. Ha så kjøttet tilbake i suppa og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander. Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar