tirsdag 7. august 2018

Lapper med kefir

 INGREDIENSER
  • 5 store (L) egg
  • 2 dl finkornet sukker
  • 1 liter kefir
  • 600 g hvetemel
  • 2,5 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 5 ss smeltet smør
  • smør til steking
Oppskriften gir 20-40 stk, veldig avhengig av størrelsen på lappene/pannekakene.
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, natron og salt. Rør det tørre og kefirmelken vekselsvis inn i eggedosisen og bland til slutt inn smeltet smør.
Bruk en god stekepanne (med slipp-lett belegg) og stek små pannekaker over middels høy varme. Det er egentlig ikke nødvendig å bruke noe særlig med smør under stekingen, det er litt smak og behag. Snu pannekakene når overflaten virker fast og undersiden har fått en pen gyllen farge.
Serveres lune med tilbehør etter ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar