Tilberedningstid:
30min
Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig sjokoladekrem. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter.
Jeg har laget safarikaken som porsjonskaker rett i dessertglass, som gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut. Men du kan også bruke en stor serveringsskål som man kan forsyne seg fra.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
4 personer
Bunn | |
400 g | sjokoladekjeks for eksempel Safarikjeks (2 pk) |
Sjokoladekrem | |
200 g | kremost |
100 g | kokesjokolade |
200 g | melis |
2 ts | vaniljesukker |
3 dl | kremfløte |
Bær | |
200 g | bjørnebær |
400 g | bringebær |
Pynt | |
2 ss | melis |
![](https://imbo.vgc.no/users/godt/images/b98146ca7ba89c6c949af7c62fe643c4.jpg?t%5B0%5D=thumbnail%3Awidth%3D314%2Cheight%3D176%2Cfit%3Doutbound&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&t%5B3%5D=progressive&accessToken=62e7e93557f07193f111566479ac199abec9aee66512c3661b8920663633bcd8)
Annonsørinnhold
Tilslørte bondepiker med eplemos
Slik gjør du
-
1. Grovhakk sjokoladekjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålene.
2. Bland smeltet melkesjokolade med kremost. Pisk sjokoladekremosten med melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i sjokoladekremen.
3. Ha et godt lag av den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene. Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen. Ha på flere bær og dryss over kjekssmuler. Topp med enda mer bær og dryss over melis rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar