Rotfruktsuppe med ingefær, chili, kokos og krydrede kikerter
45 min
Ingredienser
45 min
Porsjoner
4- 2 stykker gulrøtter, Store
- 1 stk søtpotet
- 0.25 stk kålrot
- 1 stk løk
- 20 g ingefær, Revet og frisk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 8 dl buljong, kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
- 1 boks kokosmelk
- 1 stk lime
- koriander, Frisk
- 2 ss yoghurt naturell, Eller Skyr (kan sløyfes)
- olje, Nøytral olje eller kokosolje
- salt og kvernet pepper
Krydrede kikerter
- 1 boks kikerter, Kokte
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts spisskummen, Malt
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ts garam masala
- salt
Slik lager du rotfruktsuppe med ingefær, chili, kokos og krydrede kikerter
Skrell og skjær grønnsakene i terninger.
Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak).
Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte.
Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge.
Tilsett ingefær, chili og hvitløk. Fres videre i et par minutter under omrøring.
Ha i grønnsakene og fres videre i et par minutter under omrøring.
Hell over kraft/buljong.
Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, cirka 20- 30 minutter.
Tilsett kokosmelk og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
Serveres med en klatt Skyr (eller yoghurt naturell), krydrede kikerter og hakket frisk koriander.
Lag de krydrede kikertene straks du har satt over suppen.
Varm ovnen til 200 grader.
Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann.
Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle.
Vend kikertene med olivenolje og salt og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir.
Stek kikertene i ovnen i 20-30 minutter, vend rundt på kikertene 2-3 ganger underveis i stekingen. Kikerten skal bli gylne og sprø på utsiden.
Dryss over krydder og bland godt.
Server kikertene varme (sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølte
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar