onsdag 19. april 2023

Paideig - dobbel (Matprat)

 

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt 
  1. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.

  2. La deigen hvile i ca 30 minutter (deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).
  3. Varm stekeovnen til 200 °C.

  4. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den.

  5. Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende.

  6. Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på ris/bønner til neste gang du baker pai).
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar