- 300 gr fersk eller frossen torskefillet
- 1 stor purreløk
- 2 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2 dl matfløte
- 1/2 dl chilisaus (av ketchuptype)
- Presset saft av 1 sitron
- Salt og pepper
- Ca 200 gr rensede reker
- (1 boks, ca 250 gr, muslinger
- Dillkvister
Hvis du bruker frossenfisk tiner du den litt først. Skjær fisken i biter. Skyll og strimle purren og fres den i smøret i en gryte. Strø på melet og rør om. Tilsett fløte, salt, pepper, chilisaus og sitronsaft. Legg fisken i gryten og la den koke på svak varme under lokk i 6-8 minutter. La rekene (og evt. muslingene) renne av seg. Legg disse så i gryten og la alt bli gjennomvarmt igjen uten å kole.
Serveres med kokte poteter og en salat. Strø på noen dillkvister.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar