torsdag 9. mars 2017

Fiskegryte

  • 300 gr fersk eller frossen torskefillet
  • 1 stor purreløk
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 dl chilisaus (av ketchuptype)
  • Presset saft av 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Ca 200 gr rensede reker 
  • (1 boks, ca 250 gr, muslinger
  • Dillkvister

Hvis du bruker frossenfisk tiner du den litt først. Skjær fisken i biter. Skyll og strimle purren og fres den i smøret i en gryte. Strø på melet og rør om. Tilsett fløte, salt, pepper, chilisaus og sitronsaft. Legg fisken i gryten og la den koke på svak varme under lokk i 6-8 minutter. La rekene (og evt. muslingene) renne av seg. Legg disse så i gryten og la alt bli gjennomvarmt igjen uten å kole.

Serveres med kokte poteter og en salat. Strø på noen dillkvister.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar