torsdag 23. mars 2017

Grønn papayasalat - Som Tam Goong

Salat
  • 1kg reker
  • 1 grønn papaya
  • 1 gulrot
  • 100 gr grønne bønner
  • 10 cherrytomater
  • En neve koriander
  • Peanøtter

Dressing
  • 2 ss tørkede reker
  • 8-10 små, røde chili uten frø
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 ss palmesukker
  • 5 ss ristede peanøtter
  • 5 ss tamarindvann
  • 5 ss limesaft
  • 5 ss fiskesaus

Start med dressingen: Ha tørkede reker, chili og hvitløk i en morter og mos det. Tilsett palmesukker og peanøtter og mos videre. Ha i resten av ingrediensene. Smaken skal være sterk, salt og syrlig.

Skrell papayaen og rasp den på et grovt rivjern eller kutt den i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten.

Kutt bønnene i små biter og skjær tomatene i båter. Bland alt sammen og hell over dressingen. Avslutt med å drysse over koriander og en klype peanøtter. Skrell til slutt rekene og bland dem inn i salaten.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar