- 1kg reker
- 1 grønn papaya
- 1 gulrot
- 100 gr grønne bønner
- 10 cherrytomater
- En neve koriander
- Peanøtter
Dressing
- 2 ss tørkede reker
- 8-10 små, røde chili uten frø
- 2 hvitløksfedd
- 4 ss palmesukker
- 5 ss ristede peanøtter
- 5 ss tamarindvann
- 5 ss limesaft
- 5 ss fiskesaus
Start med dressingen: Ha tørkede reker, chili og hvitløk i en morter og mos det. Tilsett palmesukker og peanøtter og mos videre. Ha i resten av ingrediensene. Smaken skal være sterk, salt og syrlig.
Skrell papayaen og rasp den på et grovt rivjern eller kutt den i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten.
Kutt bønnene i små biter og skjær tomatene i båter. Bland alt sammen og hell over dressingen. Avslutt med å drysse over koriander og en klype peanøtter. Skrell til slutt rekene og bland dem inn i salaten.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar