torsdag 23. mars 2017

Frisk og spicy biffsalat - Yam Neua

  • 400 gr entrecote
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt

Salat
  • 3 tomater
  • 1 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 asiatisk selleri eller vanlig stangselleri
  • En neve mynteblader
  • En neve korianderblader

Dressing
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ss rå, ukokt jasminris
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 10 ss friskpresset limesaft

Dryss salt og chili på entrecoten som stekes eller grilles til den er medium stekt.

La kjøttet få hvile en liten stund før du skjærer det i tynne skiver og blander dem med salaten.

Kutt tomat, agurk, rødløk og selleri i strimler. Bland inn mynteblader og koriander etter smak.

Risk chilipulveret i en tørr panne og avkjøl. Rist jasminrisen i en tørr panne til den blir gyllen, og avkjøl. Knus risen i en morter til det nesten er pulver. Halvparten av risen skal tilsettes dressingen, den andre halvdelen drysser du til slutt over salaten. Dette gir salaten en deilig, nøtteaktig smak. Her kan du også bruke en food processor istedenfor morter.

Bland sukker, fiskesaus og limesaft godt sammen. Tilsett jasminrisen og chilien og dressingen er klar.

Hell dressingen over salaten og kjøttet, og dryss over resten av den ristede risen.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar