torsdag 23. mars 2017

Vårruller - Po Pia Tod

  • 200 gr glassnudler
  • 200 gr karbonadedeig (kylling- og kjøttdeig kan også benyttes)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 gulrøtter
  • Litt olje
  • 1 liten spisskål
  • 1 ingefærrot
  • 2 ss søt soyasaus, ketjap manis
  • 1 ss salt
  • 1 ss chilipulver
  • 1 pakke filodeig eller rispapir
  • 1 egg til pensling
  • Olje til fritering

Legg glassnudlene i bløt i varmt vann i 5 minutter og sil dem av. Stek karbonadedeigen sammen med finkuttet hvitløk. Stek hakket løk og reven gulrot i en panne med litt olje, men ikke til det blir brunt.

Finkutt spisskålen og riv ingefærroten på et rivjern og bland det sammen med resten. Smak til med søt soyasaus, salt og chili.

Legg ut rispapiret på benken. Pensle med sammenvispet egg i det ene hjørnet av papiret. Legg litt av kjøttblandingen på midten og rull i vei.

Friteres på sterk varme. Ved å bruke høy temperatur vil ikke rullene trekke til seg så mye olje, og de blir gylne og sprø.

Server umiddelbart med egen hjemmelaget Søt Chilisaus.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar