tirsdag 2. oktober 2018

Marokkansk gryte med bulgur

Ingredienser

1,5 kg lammelår skåret i grove biter
Salt og pepper
4 ss olje

1 ts anisfrø - malt eller mortet
1 ss korianderfrø - malt eller mortet
1 ss kumminfrø - malt eller mortet

1 løk i grove biter
2 fedd knuste hvitløk
1/2 - 1 rød chili i skiver
2-3 ss tomatpure
4 tørket aprikos i terninger
1 boks tomater
2 dl vann eller buljong
2 bokser kikerter

1 kanelstang eller 1/4 ts malt kanel
1 sitron - vasket

Frisk koriander
Salt og pepper

Varm opp oljen i en jerngryte eller lignende. Ha i en del av kjøttet og brun det godt på alle sider, løft ut og legg på et fat når det er ferdig. Gjør det samme med resten av kjøttet også.

Når siste runde kjøtt er brunet har du krydder, løk, hvitløk og chili i jerngryta. Om du har hele krydder må du knuse eller morte dem. La alt frese til løken er blank. Ha i ingefær og tomatpure og fres videre i 30 sek. Ha alt kjøttet tilbake i gryta, bland godt og tilsett tomatboksen, vannet/buljongen, aprikos og kikerter.  Kok opp, skru ned varmen, tilsett kanelstang og en halv sitron og la alt trekke videre under lokk ihvertfall 50 min til kjøttet er mørt.

Mens gryta trekker, kok bulgur etter anvisning på pakken. Kan også bruke couscous eller ris. Når alt er ferdig, smaker du til gryta med salt og pepper, litt sitronsaft, eventuelt litt revet sitronskall og frisk koriander før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar