søndag 2. desember 2018

Hjemmelaget eggelikør

Ingredienser
  • 1,5 liter kremfløte
  • 900 gr sukker
  • 2 vaniljestenger (frøene)
  • 10 hele egg
  • 220 gr sukker
  • 6 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl Cognac
  • 6 dl Vodka/sprit 38%

Fremgangsmåte

Kok opp fløte, 900 gr sukker og frø fra vaniljestengene. La så dette avkjøles.
Visp egg, 220 gr sukker og vaniljesukker til eggedosis. Blandes lett med den avkjølte fløten. Du trenger ikke vente til fløten er helt avkjølt, men da må den tilsettes eggedosisen i en tynn stråle samtidig som det røres veldig godt.
Rør til slutt inn cognac og sprit. Dette også i en tynn stråle – mao forsiktig..
Eggelikøren lages minst en uke i forveien, og den er holdbar veldig lenge.

Ovenfornevnte mengde får først plass i 4 stk 1 1/2 liters flasker. Jeg bruker store brusflasker. Mens flaskene står i kjøleskapet og godgjør seg, snu dem på hodet et par ganger om dagen. Når luften fra eggedosisen forsvinner, minsker også mengden i flaskene. Etter ca 4 dager sitter man igjen med ca 2,5 fulle flasker eggelikør = litt over 3 liter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar