Slik gjør du
- Til mandelbunnen piskes først eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Mal mandlene. Riv marsipanen fint. Bland den revne marsipanen med de malte mandlene i en bolle. Bland også i bakepulveret og fint revet appelsinskall. Vend så de stivpiskede eggehvitene litt og litt i bollen med det tørre, og rør forsiktig til du får en lett og fin mandeldeig.
- Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
- Til suksesskremen blandes eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald. Fordel kremen deretter over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten.
- Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Smør appelsinsyltetøy langs kanten av kaken. Kna revet appelsinskall inn i marsipanen. Kjevle appelsinmarsipanen ut til en remse som legges som en kant rundt kaken. Skjær til oversiden av marsipanen slik at kanten blir jevn. Pensle gjerne over marsipanen med gullfarget kakestøv hvit du vil ha litt glitter. Pynt toppen av kaken med påskeegg og hakket, hvit sjokolade. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
4 stk | eggehvite |
100 g | melis |
150 g | mandler |
100 g | marsipan |
0.5 ts | bakepulver |
1 ss | appelsinskallfint revet |
Suksesskrem med appelsinsmak | |
6 stk | eggeplomme |
1 dl | sukker |
1 dl |
appelsinsaftpresset
|
1 ss | appelsinskallfint revet |
200 g | smør |
Pynt | |
100 g | appelsinmarmelade |
200 g | marsipan |
1 ss | appelsinskallfint revet |
50 g | hvit sjokolade |
1 pose |
påskeegg
|
kakestøvgullfarget
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar