søndag 20. desember 2020

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus

Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken.

Serverer 8 personer (6...)

Eplesmørsaus:
50 g smør
1 stk Sitron
1 stk eple

Byggrisotto:
4 pose(r) byggris
2 ss smør
Gulrotpuré
2 ss smør
salt og

Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken med skinnet opp i en smurt ildfast fat. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.

Bak fisken midt i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter til den er knapt gjennomkokt. Den er klar når du kan trekke skinnet lett av.

Eplesmørsaus:
Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett.
 

Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.

Rør inn epleterninger like før servering.

Byggrisotto:
Klipp opp posene med byggris og kok grynene i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.

Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.

Gulrotpuré:
Rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.

Hell kokevannet fra og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.

Ved servering drar du av skinnet på kveitefiletene og serverer med det gode tilbehøret til.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar