Ingredienser
Lakriskuler/lakrisdadler
2 dl nøtter (bløtlagte) eks. valnøtter+mandler
8 store, myke dadler (fjern steinen)
1.5 ss lakrispulver (2 ts Ceylonkanel eller kakao kan brukes om du ikke har lakrispulver)
*******
1.
Bløtlegg nøttene i ca. 1 time.
2.
Ha alle ingrediensene (bortsett fra litt lakrispulver til å rulle kulene i) i foodprosessoren.
3.
Kjør til nøttene er grovknust og du har fått en jevn deig. Ikke kjør dem for lenge så de blir most, men beholder en krunsj i seg med litt nøttebiter når du spiser dem.
4.
Trill kuler av massen.
5.
Strø litt lakrispulver utover et matpapir og trill dem i til slutt.
6.
Kulene er best når de spises samme dag, men kan oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet i flere dager om du vil.
TIPS: Hvis du ikke tåler nøtter kan du bruke frø du tåler, eks. pinjekjerner og gresskarkjerner, eller du kan bare bruke dadler alene. Jeg delte dadler i to, fjernet steinen og strødde lakrispulver på. Det ble veldig godt, men øker nok blodsukkeret mer enn hva jeg ønsker meg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar