- 2 dl sukker til karamell
- 6 dl melk (helmelk)
- 3 dl kremfløte
- 5 ss sukker
- 8 stk. egg
- 1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker
- Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen
når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt,
og se til at det ikke brenner seg.
- Hell i karamellen, og vend litt på formen så det dekker hele bunnen.
Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glaserer formen. Karamellen har
svært høy temperatur, ca. 170 °C.
- Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene
og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker.
Kok opp og avkjøl blandingen litt.
- Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene
og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker.
Kok opp og avkjøl blandingen litt.
- Visp eggene sammen i en bolle og spe med melkeblandingen.
- Sil blandingen over i formen.
- Sett formen i en langpanne og hell kokende vann i pannen til 1/3 opp på
formen. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek
karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv.
- Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktet skje til å kjenne etter om karamellpuddingen er ferdig. Den skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.
Server gjerne med karamellsaus og pisket kremfløte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar