- 4 kyllinglår, beinet ut og kuttet i biter
Marinade
- 6 ss kokoskrem
- 2 knivsodder gurkemeie
- 2 knivsodder korianderfrø
- 2 knivsodder cumin (spisskumen)
- 1 ts chilipulver
- 2 ss salt
Peanøttsaus
- 2 store chili uten frø
- 4 stilker sitrongress
- 2 hvitløksfedd
- 2 sjalottløk
- 2 knivsodder gurkemeie
- 2 knivsodder korianderfrø
- 2 knivsodder cumin (spisskummen)
- Litt olje til steking
- 2 bokser kokosmelk (8 dl)
- 2 ts sukker
- 200 gr finhakkede peanøtter
- 1 dl tamarindvann
- 10 ss fiskesaus
- Salt
- Agurkrelish
Lag marinaden til kyllingen og tre kjøttet på grillspyd. Om du bruker bambusspyd, så dem dem i vann, da brenner de seg ikke så lett på grillen (stekepanna), og kyllinggen vil løsne bedre fra spydene når de er ferdige.
Mos chili, sitrongress, hvitløk, sjalottløk, gurkemeie, korianderfrø og cumin til en fin masse i en morter, ev. i en foodprosessor. Fres pastaen i litt olje i en kjele og tilsett kokosmelk, sukker, peanøtter, tamarindvann og fiskesaus.
La det småkoke i ca 30 min til det tykner og oljen fra nøttene og kokosmelken kommer fram. Smak til med salt.
Server de grillene spydene med Agurkrelish og peanøttsaus ved siden av.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar